Därför får Benjamin Ingrosso tävla i finalen i Melodifestivalen 2018

Artistens mamma Pernilla Wahlgren spred en bit av hans bidrag på sociala medier. Här är Christer Björkmans uttalande.

Regeln om att låtar som går vidare i tävlingen inte får spridas förrän efter fjärde deltävlingen finns för att vi vill skapa så rättvisa förutsättningar mellan de första och sista spelade finalbidragen som möjligt.

Vi förstår att det fina syftet krockar hårt med den tid vi lever i när allt ska finnas tillgängligt jämt och överallt men vi tänker faktiskt försöka fortsätta kämpa för att den här regeln följs av våra tävlande artister, deras skivbolag och upphovspersoner och andra som de ska ha koll på.

Så frågan kokar ner till om man med detta ska anses behöva ha kontroll på sina föräldrars beteende på sociala medier, helst skulle vi vilja det men förstår att det inte alltid går och kan bara vädja till de tävlande att prata med sina föräldrar om att respektera reglerna för den tävling deras barn valt att ställa upp i.  Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående och rättar upp situationen.

Då skulden i det här fallet inte ligger på upphovspersoner, skivbolag eller artist och av respekt för alla de tittare som valt att rösta fram bidraget direkt till final, har vi därför inte för avsikt att lyfta bidraget ur tävlingen.

Emma Petersson
emma.petersson@svt.se

Artikel-information
Artikel-id: 16960526
Artikeln skapad: 2018-12-17 17:24:14
Artikelns ursprungliga url: http://www.svt.se/melodifestivalen/darfor-far-benjamin-ingrosso-tavla-i-finalen-i-melodifestivalen-2018
Bild-id:
Bildtext: Benjamin Ingrosso
Fotograf: Janne Danielsson/SVT