Melodifestivalen 2015

Här är huskören och husdansarna i Melodifestivalen 2015

De syns på scenen i nästan alla bidrag. Här är Melodifestivalens huskör och husdansare 2015.

En huskör med Simon Lingmerth och Mia Stegmar. Och Edin Jusuframic och Carin Mårtensson som husdansare. Det är Melodifestivalens husensemble 2015.

– Det var inte jättemycket dans förra året, men nu blir det mer. Det som är kul med det här jobbet är att det är skarpt läge, ibland får man ta lösningar på plats med snabba ändringar. Man får en kick av att jobba under pressen, säger Carin.

Simon och Carin var med redan i Melodifestivalen 2014 och tycker att det är skönt att ha ett år i bagaget.

– Innan förra året hade jag bara varit med som extern dansare. Då är man anlitad av ett skivbolag och blir omhändertagen. Nu måste man sköta det mesta själv, säger Carin.

Har tävlat som artist

Att stå på scenen är långt ifrån hela utmaningen för gänget i Melodifestivalen.

– Det är inte bara att komma in och sjunga, det är så mycket med det praktiska runt omkring, säger nykomlingen Mia Stegmar.

Men hon har erfarenhet att stå i allas blickfång i Melodifestivalen – framträdandet går att se här till vänster.

– Jag har varit med som artist för tio år sedan med mitt band Itchycoo. Jag var låtskrivare egentligen och har inte sett framträdandet på tio år, tror jag. Men jag tycker att vi hade en bra låt, säger hon.

”Någon annan har all press”

Nu väntar en mer undanskymd position. Men samtidigt kommer alla bekanta att kunna se medlemmarna i husensemblen på bästa sändningstid i sex veckor. De medverkar i mer än 20 av de 28 bidragen, även om huskören ofta står bredvid scenen och sjunger.

– Många undrar om man inte skulle vilja stå längst fram, men det som är kul är att man får göra så otroligt mycket, säger Simon.

Att slippa stå mitt i rampljuset har sina fördelar, tycker gänget.

– Någon annan har all press på sig, och vi behöver bara gå ut göra det vi är jäkligt bra på och sprida vår energi, säger Mia.

Läs också:

Gustav Dahlander
gustav.dahlander@svt.se

Faktaruta

Huskör:

  • Simon Lingmerth, 29 år
  • Mia Stegmar, 37 år

Husdansare:

  • Edin Jusuframic, 28 år
  • Carin Mårtensson, 30 år
Artikel-information
Artikel-id: 2638508
Artikeln skapad: 2018-12-17 21:13:54
Artikelns ursprungliga url: http://www.svt.se/melodifestivalen/simon-lingmerth-mia-stegmar-carin-martensson-edin-jusuframic-de-ar-huskoren-och-husdansarna-i-melodifestivalen-2015
Bild-id:
Bildtext:
Fotograf: Olle Kirchmeier/SVT