Melodifestivalen 2016

Här är huskören och husdansarna i Melodifestivalen 2016

Förra året vann de SVT:s webbpris för ”Årets grupp” trots att de tävlade emot artisterna själva. I år får de förstärkning av två extra husdansare. Mina damer och herrar – här är husensemblen i Melodifestivalen 2016.

Melodifestivalen fyller 15 år i sitt nuvarande format och firar med att bjussa på lite extra med tittarfavoriter. Årets husensemble kommer samtidigt bestå av två ansikten fler än vanligt.

– I år har vi två extra husdansare. I och med att det är jubileum ville produktionen slå på stort. Vi ska dansa i massor av öppnings- och mellanakter, säger Edin Jusuframic.

Husensemblen fick Melodifestivalens webbpris som årets grupp 2015. Vinnaren utses av webbplatsens besökare, och gänget slog artister som Dolly Style och Neverstore i omröstningen.

Husdansarnas utökning

Ensemblen består av både välbekanta och nya ansikten. Två favoriter bland våra besökare gör comeback – Daniel Koivunen och Edin Jusuframic, som röstades fram till årets dansare 2013 respektive 2015.

– Det är helt underbart att få dyka in i dansbubblan igen, säger Edin Jusuframic.

Med sig kommer de ha veteranen Linda Hansson och nykomlingen Nathalie Akselsen. Linda Hansson har varit med ett antal gånger i Melodifestivalen. Nathalie Akselsen har jobbat som frilansande dansare på bland annat Julgalan 2015.

Huskörens nyvärv

Huskören 2016 består av Mia Stegmar och Jonathan Jaarnek Norén. Mia Stegmar är ett bekant namn i Melodifestivalen, då hon både varit med i huskören förut och själv stått på scen och tävlat med sitt band Itchycoo.

Jonathan Jaarnek Norén är ny för i år. Han har tidigare tävlat i underhållningsprogrammet Idol och medverkat i Disney-filmer när han var yngre.

– Jag är jättetaggad, det ska bli så sjukt roligt. Jag har hört att det är mycket jobb och sjukt kul. Precis som jag gillar det, säger Jonathan.

Saga Palmér
saga.palmer@svt.se

Faktaruta

Husdans:

Daniel Koivunen, 29

Edin Jusuframic, 29

Linda Hansson, 42

Nathalie Akselsen, 30

Huskör:

Mia Stegmar, 38

Jonathan Jaarnek Norén, 25

Artikel-information
Artikel-id: 6126219
Artikeln skapad: 2018-12-17 20:17:02
Artikelns ursprungliga url: http://www.svt.se/melodifestivalen/har-ar-huskoren-och-husdansarna-i-melodifestivalen-2016
Bild-id:
Bildtext: Bild på huskören Simon Lingmerth och Mia Stegmar och husdansarna Edin Jusuframic och Carin Mårtensson i Melodifestivalen 2015.
Fotograf: Gustav Dahlander/SVT