Deltävling 4: Gävle

Genrepspubliken i Gävle: Frans krossar allt motstånd i Melodifestivalen 2016

Fredagens genrepspublik har sagt sitt. När de röstar blir det en superskräll för skåningen Frans i den fjärde deltävlingen.

Resultatet av publikundersökningen för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2016, visar på en ohotad seger för Frans. Debutanten fick hela 52,2 procent av genrepspubliken på sin sida, vilket motsvarar 226 röster. På andra plats kom Molly Sandén med 14,3 procent av rösterna.

Resultatet är på rekordnivå för en publikundersökning i Melodifestivalen. Gävlepubliken öste kärlek över Frans under hans tre minuter på scen – ett mottagande som chockade favoriten.

– Helt galet. Icke förväntat och därför helt galet. Jag blev helt chockad av mottagandet och tappade allt. Fråga kameramännen, jag lyckades med ingenting.

Här är hela resultatet i publikundersökningen:

1. Frans – If I Were Sorry – 226 röster – 52,2%
2. Molly Sandén – Youniverse – 62 röster – 14,3 %
3. Panetoz – Håll om mig hårt – 53 röster – 12,2 %
4. Eclipse – Runaways – 35 röster – 8 %
5. Dolly Style – Rollercoaster – 34 röster – 7,9 %
6. Martin Stenmarck – Du tar mig tillbaks – 12 röster – 3 %
7. Linda Bengtzing – Killer Girl – 10 röster – 2,3 %

Frans lottades fram som vinnare på genrepet och fick framföra sin låt sist. Att publiken har sett framträdandet två gånger har antagits ha en marginell påverkan på resultatet. Molly Sandén lottades fram som kvällens första vinnare.

Huruvida publikundersökningen stämmer överens med lördagens resultat återstår att se. Många gånger har den gett tydliga indikationer – men skrällar är att räkna med och det enda sättet att se till att din favorit vinner är att rösta. Antingen via telefon, sms eller med Melodifestivalens nya app.

Publikundersökningen genomförs av Melodifestivalklubben och Poplight.se. 433 personer svarade.

Mathilde Albinsson
mathilde.albinsson@svt.se

Artikel-information
Artikel-id: 6785605
Artikeln skapad: 2018-12-17 19:59:29
Artikelns ursprungliga url: http://www.svt.se/melodifestivalen/genrepspubliken-i-gavle-frans-krossar-allt-motstand-i-melodifestivalen-2016
Bild-id:
Bildtext: Frans
Fotograf: Stina Stjernkvist/SVT