Melodifestivalen

Huskören är tillbaka i Melodifestivalen 2013

Under förra årets melodifestival var huskören enbart med i deltävlingen i Leksand. Nu är de tillbaka för att, precis som husdansarna, backa upp artisterna och underhålla publiken under hela Melodifestivalen 2013.

Anna Nilsson var med i Melodifestivalens huskör första gången 2007 och gästspelade i deltävlingen i Leksand förra året. Nu är hon tillbaka för att tillsammans med Martin Redhe Nord, som också körade och dansade i Melodifestivalen 2007, ta ton som huskör i årets melodifestival.

– Det roligaste och samtidigt mest utmanande med Melodifestivalen är variationen på alla framträdanden, säger Anna Nilsson.

Rutinerade husdansare

Årets husdansare är Daniel Gill, Jessica Klingberg, Thomas Benstem och Eva Kavenstrand. Alla är erfarna Melodifestivalen- och Eurovision-dansare.

– Mitt starkaste Melodifestivalminne är dansnumret i mellanakten under finalen av Melodifestivalen 2004. Det var ett Abba-medley i orientalisk stil som framfördes av bland andra Rennie Mirro, berättar Eva Kavenstrand.

Rennie Mirro arbetar idag som Melodifestivalens bidragsproducent och ansvarar för hur alla nummer ser ut och hänger samman i deltävlingar och final.

Populär skara

Många i husensemblen får egna fans. Daniel Gill fick exempelvis känna på mycket uppmärksamhet efter sin medverkan bakom Eric Saade under Eurovision Song Contest 2011.

– Det var en otroligt krävande och lärorik erfarenhet, säger Daniel Gill.

Även Thomas Benstem har starka kopplingar till artisten Eric Saade, då han koreograferade numret till bidraget Manboy i Melodifestivalen 2010. Ett flera meter högt vattenfall sköljer över Eric i slutet av framträdandet, vilket blev väldigt omtalat.

Frida Stålnacke
frida.stalnacke@svt.se

Faktaruta

• Jessica Klingberg – husdansare
• Eva Kavenstrand – husdansare
• Thomas Benstem – husdansare
• Daniel Gill – husdansare
• Anna Nilsson – huskör
• Martin Redhe Nord – huskör

Artikel-information
Artikel-id: 941211
Artikeln skapad: 2018-12-18 07:19:56
Artikelns ursprungliga url: http://www.svt.se/melodifestivalen/huskoren-ar-tillbaka-i-melodifestivalen-2013-2
Bild-id:
Bildtext: Rennie Mirro har under dagarna i Baku arbetat med att kommunicera det svenska bidragets önskemål till den lokala produktionen. Men nu lämnar han Eurovision Song Contest för andra uppdrag.
Fotograf: Pär Källman/SVT